Să îmi achiziționez sau nu un vehicul electric?

Hai să îți spun niște lucruri interesante pentru început!

Un studiu recent arată că în Capitală, anul trecut, șoferii  au pierdut 91 de ore în trafic. În pofida creșterii prețului la combustibil, traficul din București a revenit la valorile înregistrate înaintea pandemiei, în anul 2019, ceea ce plasează Capitala pe locul 19 în lume în funcție de timpul suplimentar petrecut la volan din cauza aglomerației. 991 de orașe au fost analizate de către INRIX Research.

Potrivit sursei, cel mai aglomerat oraș din lume este Londra, pentru a doua oară consecutiv – cu 156 de ore pierdute în trafic, urmat foarte îndeaproape de Chicago (155 de ore). În continuare, se află Paris (138 de ore), Boston (134 de ore), Bogota (122 de ore), Palermo (121 de ore), Toronto (118 ore), New York (117 ore), Monterey (116 ore) și Philadelphia, care închide Top 10,cu 114 ore suplimentare petrecute în trafic.
Autorii studiului spun că: „Pe lângă pierderea de timp, efectele negative, cum ar fi întârzierile în transportul de marfă, presiunea inflaționistă și impactul asupra mediului, sunt în general exacerbate din cauza congestionării traficului. Deși nu sunt măsurate în acest raport, acestea scad calitatea vieții pe tot globul”

De ce îți spun toate aceste lucruri? Cred că acest studiu ne dă câteva motive bune de a ne deplasa cu orice alt vehicul înafară de mașină. Dar hai să sintetizăm în câteva puncte care ar fi acele motive și de ce ți-ai achiziționa un vehicul electric.

1. Nu suporți aglomerația

Chiar dacă nu locuiești în București nu înseamnă că aglomerația nu există și în orașul tău. Toată lumea se grăbește, vor să ajungă acasă după o zi de muncă sau trebuie să ajungă chiar la muncă, ori au o programare la o anumită oră. Să stai în trafic nu e plăcut, mai ales când ești grăbit, ceea ce se întâmplă majoritatea timpului, așa că știm deja care e opțiunea cea mai bună.

2. Costurile de deplasare cu mașina sunt prea ridicate

Un alt cost important al călătoriilor este reprezentat de combustibil. Pe parcursul anului 2022, prețurile globale ale petrolului au dus la creșterea costurilor la combustibil. INRIX a cuantificat cât costă o deplasare tipică în principalele orașe ale lumii, pe baza datelor de călătorie specifice deplasării.
Astfel, INRIX a constatat că șoferul tipic care se deplasează la serviciu a plătit peste 1.325 de dolari pentru combustibil în 2022, față de 1.010 dolari în 2021. Naveta cu mașina în Marea Britanie i-a costat pe londonezi un cost suplimentar de 212 lire sterline (278 de dolari) în benzină, în timp ce reducerea taxei pe combustibil în Germania a menținut creșterea costurilor de combustibil la aproximativ 38 de euro (42 de dolari) per persoană care face naveta cu mașina.

3. Îți pasă de mediul înconjurător

O listă de avantaje de a deține un vehicul electric nu ar fi completă fără a menționa cât de eco-friendly sunt acestea. În această eră a schimbărilor climatice, mulți oameni caută modalități de a-și reduce impactul asupra mediului, inclusiv prin schimbarea modurilor de transport. Poate și tu ești unul dintre ei.

4. Locuiești într-o zonă (din oraș sau sat) unde transportul public circulă mai rar

Putem spune în unele cazuri că și transportul public e un mod mai ecologic de deplasare, dar ce se întâmplă când locuiești într-o zonă puțin mai retrasă? Am putea menționa aici și de înghesuiala din autobus/tramvai/metrou care e la orele de vârf, dar cred că știți deja despre ce vorbesc și nu are rost să mai detaliez. Dacă locuiești la sat, poate ai o programare la medic, poate trebuie să ai grijă de o treabă în orașul din apropiere, poate ai de mers la Primărie să rezolvi niște acte și sunt multe alte exemple de acest fel, dar ne oprim aici. Ideea e că nu poți să depinzi de acel orar al transportului public, așa că cea mai bună variantă ar fi să ai propriul vehicul electric pe care îl poți lua la orice oră dorești și să mergi oriunde ai treabă. E așa de simplu!

5. Nu ai permis de conducere

Este posibil ca să nu ai încă vârsta necesară sau probabil nu îți dorești să conduci o mașină… Oricare ar fi motivul, nu e așa de important, mai ales când ai atâtea alternative, iar cea mai bună este aceasta – o trotinetă electrică, scuter electric, bicicletă electrică, tricicletă electrică etc.

6. Îți e greu să te deplasezi pe jos

Ai ajuns la concluzia că nu mai ai puterea de altădată și depinzi mult de cei din jurul tău pentru niște simple cumpărături, deplasări până la medic pentru un consult sau o rețetă, plimbări de relaxare prin parc sau la prieteni. Te simți prost să le tot ceri ajutorul, așa că, eu te asigur că un vehicul electric este ceea ce ai nevoie pentru a aduce independența în viața ta.

Tu care punct din cele 6 ai bifat? Vrei să ai mai multă libertate de mișcare, să fii mai ecologic sau să ajungi mai repede undeva? Dacă da, te așteptăm să ne contactezi! Noi suntem MotoRevolution și îți stăm la dispoziție dacă vrei să iei această hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *