Siguranța pe trotineta electrică

Poate că încă nu ai luat o decizie în achiziționarea unui vehicul electric pe două roți. Și poate această ezitare vine chiar din faptul că ai auzit vorbindu-se că nu este tocmai sigur. Ei bine, aș vrea să îți spun că lucrurile nu stau chiar așa.

Odată cu creșterea popularității acestui mod de transport și, în special, a trotinetelor de închiriat, au existat unele accidente care au indicat trotineta electrică ca fiind un vehicul periculos. Dar totuși, nu s-au spus prea multe despre cel care conducea.
Nu există niciun vehicul care să fie în siguranță în mâinile unui conducător necugetat și nesăbuit, nici măcar o bicicletă.
Unde și în ce fel vă îndreptați, cu ce viteză, precum și echipamentul de siguranță (sau lipsa acestuia), este ceea ce face ca lucrurile să fie periculoase sau nu.

Trotineta electrică este un mod de transport fenomenal, economic și ecologic.
Trebuie să reținem că este sigură dacă e condusă cu prudență. Acest lucru necesită conștientizarea și unor riscuri ale acestora: roți mici, accelerare fără efort și frânare adesea limitată. Nu poate fi folosită pe teren accidentat la fel de sigur ca o bicicletă.

Așadar, haideți să vedem împreună câteva modalități de a conduce în siguranță o trotinetă electrică:

1. Verifică-ți trotineta înainte de a porni la drum.

Poate e un lucru căruia nu prea i-ai dat importanță până acum, dar acesta te poate scuti de incidente nefericite. E foarte important să îți verifici frânele, roțile (nivelul lor de uzură și aerul din ele), procentul bateriei și, dacă plănuiești să conduci pe timp de noapte, luminile acesteia.

2. Folosește echipament de protecție!

Știu că este foarte tentant să te gândești: „este doar o călătorie scurtă, nu e necesar să folosesc echipamentul, doar pierd timpul!”. Să știi că acele minute scurte în care ai ales dacă să folosești sau nu echipament de protecție pot face diferența câteodată.

3. Niciodată nu urcați două persoane pe aceeași trotinetă.

Trotineta electrică este concepută ca un vehicul pentru o SINGURĂ persoană. Ar putea părea convenabil să duci un prieten, chiar un copil, dar stabilitatea, frânarea și modul general de a conduce nu sunt făcute pentru două persoane. Dacă alegi să faci asta, va trebui să stai cu picioarele paralele, ceea ce este o altă greșeală. Ai mai puțin echilibru în acest fel. Picioarele tale ar trebui să fie într-o poziție de skateboard/snowboard pentru o siguranță maximă a trotinetei în ceea ce privește echilibrul.

4. Nu folosi telefonul în timp ce conduci.

Este înfricoșător să conduci o trotinetă electrică cu o singură mână și, evident, nu este nici recomandat. Trebuie să rămâi concentrat. Utilizarea telefoanelor și a altor participanți la trafic este probabil cel mai întâlnit motiv a multor accidente. Trebuie să fii atent la alte vehicule și la trafic în general.

5. Încetinește înainte de a te uita înapoi sau a te întoarce.

Întâlnim și la trotinetele electrice aceeași problemă ca la o bicicletă. Majoritatea nu au oglinzi, așa că trebuie să te uiți peste umăr. Aceasta este o mișcare foarte riscantă și, din nou, un motiv al multor accidente. Este ușor să îți pierzi traiectoria și să începi să virezi în direcția în care te uiți.
Încetinește corespunzător înainte de a te întoarce și, dacă este necesar, semnalează.

6. Respectă regulile de circulație.

Regulile nu au fost făcute degeaba, așa că înainte de a te urca prima dată pe o trotinetă electrică interesează-te care sunt regulile pe care trebuie să le respecți și pune-le în aplicare. Cu siguranță o să te ajute să te descurci mai bine și o să îți ofere o anumită protecție.

7. Apelează la un expert din când în când pentru a-ți verifica condiția trotinetei.

Cu timpul știm că toate lucrurile se degradează, la fel și trotineta ta. Pentru a conduce în condiții de siguranță și a-i oferi o viață mai lungă îți recomandăm să o duci la o verificare la un anumit timp. Poate sunt probleme pe care tu nu le-ai sesizat, dar un expert îți poate spune. Nu durează nici mult și o faci și spre liniștea ta.

După cum spuneam mai sus, nu e periculos să conduci un astfel de vehicul decât dacă nu respecți niște lucruri destul de simple. Dacă te-am convins să îți achiziționezi și tu unul Motorevolution este răspunsul tău. Vei fi îndrumat și ajutat să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *